Начало
За нас
Новини
Галерия
Форум
Файлов център
Документи
Подкрепете ни
Връзки
За контакти

Новини

Подбор на автори за списването на студентски вестник за 9ти май

Информационното бюро на Европейския парламент в България ще издаде вестник по случай Деня на Европа, 9 май, който ще бъде изцяло списан от студенти. За тази цел от днес, 20 януари, започва процедура за подбор на бъдещите автори, която ще продължи до 15 февруари включително. Условията за участие са кандидатите да са студенти и да изпратят кратък коментарен текст на една от следните две теми "Европейският съюз vs финансовата криза: рунд 2012. Какво бъдеще очаква ЕС?" и "Икономическа или идейна е кризата в ЕС?" на имейл адрес epsofia@europarl.europa.eu . Материалите трябва да бъдат авторски, на български език и да не надвишават 400 думи.

Избраните студенти, които ще участват в списването на вестника, ще посетят парламентарната сесия на ЕП в Страсбург през месец март 2012 г., за да се запознаят с институцията и с нейното функциониране и да подготвят своите материали.

Разходите по пътуването се поемат от Информационното бюро на ЕП в България. Авторите няма да получат заплащане за своите материали. Вестникът ще се разпространява безплатно на събитията, организирани от Информационното бюро на ЕП в България за отбелязване на 9 май 2012 г.

Всеки кандидат трябва изрично да упомене в кой университет учи, каква специалност и коя година


Поправката „Витоша ски“ изкара стотици младежи на протест в центъра на София

Четете ТУК


Карай за Витоша - кратък филм, представящ проблема на планината през настоящия ски сезон 2011-2012

http://vimeo.com/34606144


Замина група по проект в Турция

Поредната българска група замина на проект в чужбина. Ръководител на групата е Ваня Илиева, а заедно с нея са още 3ма българи. Проектът в турския град Ечеабат ще продължи от 14 януари до 21 януари като е финансиран по програма "Младежта в действие". Само за последните 3 години и половина сдружение АРГО е изпратило над 160 човека по различни младежки проекти в различни страни на Стария континент.


Валя Балканска на 70

http://www.eurochicago.com/2012/01/valya-balkanska-na-70/


Цеко надАлеко

http://www.webcafe.bg/id_808294107


И туристически сдружения се обявиха против промените в закона за горите

Четете ТУК


ПРОТЕСТ ЗА ВИТОША, ПЛАНИНИТЕ И ГОРИТЕ!!!!!!!!!!!!!!

http://www.facebook.com/events/319468874754571/


Смъртта на българската природа

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15641572,00.html?maca=bul-standard_feed-bul-619-xml


2012 Eлица Тодорова и 50 000 българи с хоро в Световен рекорд на Гинес!

http://www.horo2012.com/


Без работа и образование: Изгубеното поколение в Испания

Четете ТУК


АРГО защити титлата си от 2009 година на Коледния боулинг турнир на МПДС

http://www.sportal.bg/news.php?news=340748


Посещение на Дойран

Представители на АРГО посетиха Р Македония като запалиха по свещичка на разрушения гроб на полк. Константин Каварналиев близо до Фурка. След това групата, включваща и журналиста от Радио Благоевград Андрей Петров, се отправи към Дойранското езеро, където разгледа полетата, по които са били основните сражения по време на Дойранската епопея. Късно през нощта в събота групата се завърна в България.

Изказваме благодарност за топлия прием, с който бяхме посрещнати !

Повече за Дойранската епопея ТУК


Голямо българско хоро в Одеса

Четете ТУК


Вторите годишни награди "Пазител на традициите" 2011

Прочети повече


Търсят доброволци за журналистически фестивал

Повече информация ТУК


Завърна се група от Турция

Завърна се нашата група от проекта в Турция. Трима млади българи имаха възможност да посетят гр. Чанаккале в периода 03-09 ноември и да се запознаят със свои връстници от 6 европейски държави. По време на проекта, финансиран по програма "Младежта в действие" участниците участваха в разнообразни дейности, присъстваха на интеркултурна вечер, разгледаха останките на древна Троя.


Ани Тодорова се завърна от Младежката среща в Италия

От 27 до 31 октомври в гр. Козенца, Италия се проведе поредната годишна среща MEYouMe. От страна на АРГО и представител на България участие взе Ани Тодорова

Репортаж от събитието може да видите ТУК


АРГО кандидатства за акредитация по EVS

На последната среща на УС на АРГО бе взето решение да се кандидатства за акредитация по Европейската доброволческа служба. Очаква се следваща седмица всички документи да бъдат внесени в НА


Експерти от ЮНЕСКО и IUCN (Международния съюз за защита на природата) на проверка в НП Пирин

От 10 до 12 ти октомври 2011 се проведе съвместна мониторингова мисия, с участието на директора на Център по световно наследство г-н Кишоре Рау, (Център по световно наследство, Секретариат към Конвенцията за опазване на световното наследство) и Международния съюз за защита на природата – IUCN с представител Председателя на съюз за защита на природата г-н Стиг Йохансон.
Мисията маше за цел оценка на цялостното консервационно състояние на обекта и други фактори, влияещи върху неговата изключителна световна ценност.
В рамките на мисията бяха направени посещения на терен с представители на концесионера на ски зона Банско. Експертите от Юнеско и IUCN се запознаха с обекта на световно наследство и буферната му зона. Гостите се запознаха с историята на Парк Пирин и структурата на управление. В програмата бяха включени срещи с представители на общините, в чиито землища попада НП „Пирин" и концесионера фирма ЮЛЕН АД. На срещите присъстваха представители от МОСВ, НСЗП, Национална комисия за Юнеско (МВнР) и външни експерти.
Посрещението на експерти от ЮНЕСКО и IUCN е в изпълнение на Решения: 34 COM 7B.19 и 34 COM 8B.5 на Комитета по световно наследство на ЮНЕСКО (КСН), от 34-та му сесия в Бразилия, през 2010г. и Решение 35 COM 7B.21 от 35-та му сесия в Париж.

Източник www.pirin.bg


МОТ предупреждава за масова трудова демотивация сред младежите

Четете ТУК


"Няма забравени влакове"

Преди 95 години-във вихъра на Първата световна война, българските военни строители прокарват на територията на днешна Република Македония мрежа от железопътни линии. Целта им е да снабдяват фронта с муниции и провизии и да връщат оттам болни и ранени, но и да бъдат в услуга на населението. Това е истински строителен подвиг, извършен във военни условия с далечна стратегическа цел.
Днес тези линии са основата на ЖП мрежата на новата съседна държава, както и на трансевропейския Коридор № 8. Но в Македония и до днес някои искат първите влакове от преди 95 години да бъдат забравени, а споменът за тях да бъде обвит в бурените на времето.

Линк към филма в You Tube:
http://www.youtube.com/watch?v=w4mXaGu6f0c&feature=relate


ЕФИР ЗА РАДИО "РОСА"-ЕФИР ЗА БЪЛГАРСКИЯТ ФОЛКЛОР!

http://www.peticiq.com/-___wwwradiorosabg


АРГО подкрепя кандидата за кмет на село Черни Осъм Марин Сираков

Нашият приятел Марин Сираков, който две години като председател на читалището в Черни Осъм прави Фестивал на любителския планинарски филм е кандидат за кмет на планинарското село, което е известно с това, че там се намира единственото в България училище за планински водачи. УС на АРГО на последната си сбирка реши да подкрепи Марин като един млад, активен и амбициозен човек като му желаем успех !

УС на АРГО


Завърна се група от младежки обмен в Турция

Групата на АРГО взе участие в международния проект „Entrepreneurial Spirit”, който се проведе от 20 септември до 27 септември в Гюзелялъ, Чанаккале. От организацията бяха изпратени 5-ма представители. Другите страни партньори в проекта бяха Естония, Полша, Литва и организаторите от Турция. Основните цели на проекта бяха да се засили активното европейско гражданство и да се предостави възможност на младите хора, от различни европейски страни, да работят заедно над общи задачи, което от своя страна да допринесе за развиване на техния иновативен и творчески дух и да подобри работата им в екип на междукултурно ниво. В тази връзка в програмата на проекта бяха включени както креативни работилници, така и дейности за междокултурно учение. Преобладаващата част от заниманията бяха с творческа насоченост. Активности свързани с пресъздаване на стереотипи от различните страни и създаването на нови държави на база на общи дискусии, допринесоха за междукултурното учене, а творческите занимания бяха свързани със създаване на керамични скулптори, рисуване върху вода и платно, театрални workshop-и. Също така на участниците бе дадена възможност да се запознаят по-детайлно с Дейност 1.1 - Младежки обем на програмата „Младежта в действие” чрез задача за разписване на проект, съответстваш на заложените цели на програмата. В програмата на проекта беше отделен един ден за посещение на античните градове Троя и Асос, както и на наградените със „Син флаг” плажове на Асос.


Номинации „Пазител на Традициите“ 2011

Дайте своя глас в тазгодишните номинации "Пазител на традициите" ето ТУК


Младежката безработица – основен проблем пред страната ни

Четете ТУК .


"Бяла роза" прозвуча в центъра на Чикаго

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZwdeRAsqTOY


Честит празник ! Честита 103-та годишнина от обявяване Независимостта на България!

На 22 септември 1908 г. във Велико Търново с манифест княз Фердинанд обявява независимостта на България. С този акт на практика се отхвърлят последните васални връзки с Османската империя. Княжество България става независима държава начело с коронования цар Фердинанд. Високата порта, а след това и Великите сили признават официално българската независимост. Обявен за официален празник с решение на Народното събрание от 10 септември 1998 г.


Замина група по проект в Чанаккале

От 20 септември за една седмица в Чанаккале, Турция ще бъде група на АРГО, която ще участва в проект, насърчаващ предприемаческия дух. Водач на групата е Весела Василев


АРГО ще си сътрудничи със сдружението на младите учени Когито

С решение на УС сдружение АРГО прие да си сътрудничи със сдружението на младите учени Когито.


Създай листенце в подкрепа на българската природа

http://www.nivea.bg/products/sets/Pure%20Natural?nvem=/modules-components/ext/bg-BG/expertise-modules/Pure%20and%20Natural/Pure%20and%20Natural_set


Младежко допитване

По инициатива на Младежкия информационно-консултантски център „Интелект” - Плевен, в партньорство с Помощно училище „П.Р. Славейков” - Плевен, се обявява национално младежко допитване: „Какво можеш да направиш?”, научаваме от Милен Първанов, ръководител на центъра.
Чрез инициативата всеки млад човек ще има възможността да предложи виждане и мнение по въпроса с какво лично той би могъл да допринесе за повишаване осведомеността н...а обществото за незаразните болести (инсулт, сърдечно-съдови заболявания, диабет, рак и др.) В националното младежко допитване могат да участват млади хора на възраст до 35 години.

Всеки участник може да участва с едно мнение. Под него задължително трябва да са написани: трите имена на участника, възраст, учебно заведение, имейл.
Организаторите си запазват правото да не допускат до участие в младежкото допиване мнения, които не отговарят на темата.
Всеки участник приема изброените по-горе условия за участие и с изпращането на мнението си потвърждава съгласието си с всички упоменати условия.

Краен срок за получаване на мнения: 05.10.2011 г. на email: mikc.pln@gmail.com

Резултатите ще бъдат обявени на 16.11.2011 г. – Международен ден на толерантността, на сайтовете на Младежки информационно-консултантски център „Интелект” – Плевен, www.pleven.mikc.bg и Помощно училище „П.Р. Славейков” – Плевен, www.pu-pleven.hit.bg, а на 19.11.2011 г. – Световния ден без тютюнопушене, ще бъде публикуван и клипът „КАКВО МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ?”.

Най-оригиналните младежки мнения ще бъдат изпратени до Световната здравна организация, а всички участници ще бъдат отличени с грамоти-послания

АРГО ще представя България по време на третата Средиземноморска среща в Италия

Сдружение АРГО ще представя България п овреме на третоот издание на Средиземноморската младежка среща, която ще се проведе в гр. Козенца, Италия. Официалната програма и информация за събитието може да видите ТУК

 

Новини Архив 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

©2010 Асоциация за изследване и развитие на гражданското общество. Всички права запазени.