Начало
За нас
Новини
Галерия
Форум
Файлов център
Документи
Подкрепете ни
Връзки
За контакти

Новини

 

1100 години от успението на св. Климент Охридски!

Очаквайте подробности!


Полк. Дянко Марков за Списаревски

https://www.youtube.com/watch?v=kf5IPV2VTCQ


Да си спомним за Неврокопски митрополит Борис

http://pametbg.com/index.php/bg/jertvi/ubiti/889-2016-06-26-17-46-22


Защо агент Иван има думата?

Повече може да прочетете ТУК


Скандално във Фрог! Македонски байряк веят в община Сандански

http://frognews.bg/news_108484/Skandalno-vav-Frog!-Makedonski-bairiak-veiat-v-obshtina-Sandanski/


Фондация "Карин дом" с благодарност за направено дарение

В края на 2015г. със средства на АРГО бяха закупени детски картички и календари, с които подпомогнахме Коледната кампанията на фондация "Карин дом" - Варна.

През м. февруари получихме мейл от "Карин дом" с отчет за набраните средства, който може да прочетете ТУК


Председателят на ДАБЧ Вангелов и групата на ВМРО в НС внасят скандален текст в НС. ДАНС скача срещу готвените промени в Закона за българите, живеещи извън България.

Четете ТУК

Ние от АРГО получихме информация от заседанието на комисията в НС, на което представителите на ДАНС са реагирали остро срещу предложените от представители на ВМРО (ПФ) промени, които са заплаха за националната сигурност на страната ни.


Синът на Талев си спомня...

Владимир Талев, син на големия писател от Прилеп - Димитър Талев си спомня за своя баща. Повече четете ТУК


Д-р Ковачев с писмо до министрите Митов и Калфин

Евродепутатът д-р Анрей Ковачев изпрати писмо до министрите на външните работи и на труда и социалната политика с настояване да се защитят правата на нашите сънародници, работещи в Тунис. Пълният текст на писмото може да прочетете ТУК


АРГО пита президента кой номинира Вселенския патриарх Вартоломей за орден "Стара планина" I-ва степен

Пълният текст на писмото до Президента може да видите ТУК


АРГО организира Концерт на проф. Тодор Петров от Тунис в Културен център "Красно село"

Четете тук


Дискът на проф. Петров е издаден!

Благодарим на всички, които подкрепиха тази прекрасна инициатива. Проф. Петров, преподавател в консерваторията на гр. Сус, Тунис ще бъде в София през есента. Надяваме се дотогава да сме подготвили и концерт, на който да се представи диска с непубликувани произведения на Панайот Пипков, маестро Георги Атанасов и др.


АРГО в подкрепа на проф. Тодор Петров и идеята му за издаване на диск с музиката от големите български композитори

Ние от АРГО се обръщаме към всеки родолюбив българин да подкрепи благородната кауза за издаване на диск с произведения на едни от големите български композитори, изпълнени блестящо от известния наш пианист проф. Тодор Петров. Сред включените в диска композитори личат имената на Панайот Пипков, Петко Наумов и маестро Георги Атанасов. Някои от произведенията не са издавани до момента.

Повече за проф. Петров може да прочетете тук

Записите вече са направени в студио на Българското национално радио. Остава само да се изготвят дискове и обложките към тях.

Всеки, който желае да подкрепи инициативата и дари сума над 5 лв ще получи копие от диска веднага след неговото издаване. В основанието на плащане напишете вашето име и координати (е-mail i telefon), за да можем да се свържем с всеки дарител.

Банкова сметка :
Банков код :
BG50FINV91501216518712 Първа инвестиционна банка
Сдружение АРГО


Арго в подкрепа на исторческата памет. Да се възстановят паметните плочи, разрушени при строежа на НДК

Декларация


Писмо от АРГО до Столичната община за проблемите с транспорта на Витоша

Линк

 


100 години от рождението на Борис Христов - подпоручик от 1-ви конен на Н.В. княз Александър I полк

http://edinzavet.wordpress.com/2014/01/18/bhristo/


Българските църковни общини в Америка и Чикаго

Книгата на Георги Иванов може да прочетете онлайн ТУК


Петиция към президента за Лиляна Паница

Инициатива за посмъртно награждаване на Лиляна Паница с орден “Стара планина" I-ва степен за заслугите й при спасяването на хиляди български евреи по времето на Втората световна война.

http://www.peticiq.com/liliana_paniza


Проф. Бар - Зора вдига завесата.Кой спаси евреите в България ?

http://www.youtube.com/watch?v=HR0_De-fcU4&feature=youtu.be


Навършиха се 65 години от убийството и 125 - от рождението на Неврокопски митрополит Борис - "будната съвест" на нашата църква

Кой е митрополит Борис ?

Кризата в нашето училище, автор митрополит Борис


Отиде си Оливер Водасов

Едва на 34 години от този свят си отиде адв. Оливер Водасов - македонски българин, един от основателите на движение "Преображение". Ще го запомним с неговите родолюбиви инициативи.

Бог да го прости!


Десетки се събраха в зала „22 септември” за премиерата на документалния филм „Още ли бродиш Делчев Войвода”

http://www.blagoevgrad.eu/premiera_film_oshte_li_brodish_delchev_voivoda.html


ОХРИД, ОХРИД – УБАВ, МИЛ…

http://www.bdforum.bg/?p=985


Пътят е живот

http://www.webcafe.bg/id_589391040_Patyat_e_jivot


Наше момче тръгва из Латинска Америка. Да го подкрепим!

Един от новите ни членове - Коце Димов, потегли към Латинска Америка. Ето какво ни написа той :

Ние сме трима „луди” – Ели, Хриси и аз и ще обикаляме на автостоп Централна и Южна Америка и ще спим на каучсърфинг и на палатки. Всъщност се очертава едно доста сериозно приключение : ) Освен това ще работим като доброволци в домове за деца без родители в различни държави сред които: Мексико, Перу, Гватемала, Никарагуа. Предполагам това обяснява и защо сме „Доброволци на път”.

На този адрес може да видите нашия блог: http://volunteersontheroad.wordpress.comЧрез него ще се опитаме да ви направим част от нашето приключение. Надяваме се, че ще се получи един интересен, вълнуващ, а и полезен за бъдещите авантюристи, блог. Ще опитваме да го ъпдейтваме на 3 езика – Български, Английски и Испански.

Тъй като тръгваме с доста лошо финансово обезпечение, ако някой иска да подкрепи нашата кауза може да направи своето символично дарение на следния адрес: http://www.volunteerforever.com/volunteer_profile/hristiyana-and-elisavetaПри дарение от 10 или повече евро ще ви пратим картичка нарисувана от децата с които ще работим или ако не е възможно от някое приказно място из Америка: ) Само ще трябва да ни оставите адреса си. Изказваме предварителни огромни благодарности.


Самуил Ардити : "Искам да благодаря на един велик държавник и на българския народ, че имам правото да отглеждам внуци в Израел"

http://www.livenews.bg/samuil-arditi-iskam-da-blagodarq-na-edin-velik-dyrzhavnik-43922.html


Слово на патриарх Неофит по повод 70 години от кончината на цар Борис III. Рилски манастир

http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=118585


Навършват се 70 години от кончината на цар Борис III

Четете тук анализ за управлението на Борис III


Седемте рилски блата

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/08/23/2127784_sedemte_rilski_blata/


Директорът на Държавно горско стопанство "Кости" е уволнен

Четете още за скандала ТУК


Почетохме 110 години от Илинденското въстание на Петрова нива

Стотици хора отбелязаха годишнина от въстанието на известната Петрова нива. Група от АРГО също почете светлата годишнина. Посетени бяха и странджанските села Бръшлян, Младежко, Извор, Стоилово, Звездец, както и гр. Малко Търново.

Тържествата тази година на Петрова нива започнаха с възстановка на събитията преди 110г. от страна на доброволците от др-во "Традиция и продължиха до късните часове на нощта.


Отиде си проф. Михаил Огнянов

Преди няколко дни ни напуска известния общественик Михаил Огнянов. Професор по медицина, той е познат и със своята прекрасна публицистика, посветена на съдбата на българщината в Македония.

Един от най-известните му трудове е книгата "Македония - преживяна съдба".

Бог да го прости! Вечна му памет!


Турците изнагляха – искат си джамиите!

http://frognews.bg/news_57625/Turtsite_iznagliaha_–_iskat_si_djamiite!


Агент на ДС, бивш кмет на Царево, се уреди с нов пост при кабинета Орешарски

http://desebg.com/2011-01-06-11-37-49/1378-2013-08-07-06-58-43


Брюксел следи с безпокойство събитията в България, призова за сдържаност

Европейската комисия следи с безпокойство събитията в София през изминалата вечер, но това е вътрешен въпрос, свързан с обществения ред и правото на демонстрации в България, заяви говорителят на институцията Оливие Байи.

Комисията призовава всички страни да проявят необходимата сдържаност, допълни той в отговор на въпрос за снощните протести в столицата, при които се стигна до сблъсъци.

Четете повече ТУК


Александър Радонов представя АРГО на събора в с. Смилево, Р. Македония, по повод 110 години от Илинденско - Преображенското въстание

На 20 Юли 2013 година в село Смилево, днешна (Бивша Югославска) Република Македония (Бългаския Културен Клуб – Скопие организираха честване на 110 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. По покана на председателя на БККС АРГО беше представено от заместник-председателя си Александър Радонов.
В тържествените речи много институции и личности изпратиха поздравителни писма до БККС. Сред тях се откоряват президентът на Република България Росен Плевнелиев, евродепутатите Андрей Ковачев и Евгени Кирилов и много други видни и милеещи за българщината патриоти. Председателят на БККС Лазар Младенов за пореден път подчерта трудностите, пред които се сблъскват всички хора, които открито се самоопределят за българи в Република Македония и нехайството на българската държава по този проблем, както и решителността на македонските българи да продължат борбата, въпреки всички ужасни явни и скрити репресии, на които са подложени.

АРГО пожелава успех на БККС и председателя му Лазар Младенов и декларира, че ще продължи линията на ползотворно сътрудничество. 


Узана поляна фест 2013г.

В разгара на лятото за поредна година Узана Поляна Фест събра съмишленици на зелените идеи, представители на бизнеса, биопроизводители и творци от цялата страна между 12 и 14 юли в местността Узана край Габрово. Целта на фестивала е да предостави пространство за споделяне на опита и идеите на организации, проекти и фирми, които работят в сферата на устойчивото развитие и управлението на околната среда, споделиха организаторите на фестивала фондация Тайм. Те се стремят да стимулират „интелигентно отношение към ресурсите на страната ни в контекста на световните предизвикателства пред човечеството“.

Близо 15 човека от АРГО и фондация "Зеленика" се насладиха на прексарсния базар, еко -работилници и изпълнения на живо сред красотите на габровския Балкан..


Седемте рилски езера умират заради засиления туристически поток

http://www.wwf.bg/index.cfm?209331%2FRila-seven-lakes


25 000 на протеста в София!

http://livenews.bg/NA-JIVO-SEGA--25-000-na-protesta-v-Sofiya!-(Obnovyava-se)-56178


Един от основателите на АРГО с награда от президента за млад учен

Николай Георгиев, един от основателите на АРГО през далечната 2005г, получи наградата "Питагор" за млад учен.


Национален конкурс за есе на тема : ”България - Великобритания: огледалният образ"

Повече ТУК


Варна продължава в битката за Европейска младежка столица през 2016г.

Brussels, 10th April 2013 // Badajoz (Spain), Galway (Ireland), Ganja (Azerbaijan), La Laguna (Spain), Varna (Bulgaria) and Vilnius (Lithuania) have been selected to compete for the title of European Youth Capital (EYC) 2016.

These six cities will continue to compete for the coveted title, during which they will have the opportunity to present youth-related cultural, social and political events and activities. As with previous competitions, the European Youth Capital 2016 will encourage the implementation of the Council of Europe’s Charter on Local and Regional Participation of Young People through the promotion of new ideas and innovative projects. EYC initiatives lay the foundations for young people’s active participation in society and present good practice examples to other European municipalities.

Повече информация ТУК


ПРИЗ НА ФОНДАЦИЯ ЗА ПРОЗРАЧНИ РЕГЛАМЕНТИ

В ЧЕТИРИ КАТЕГОРИИ

http://www.ftr-bg.org/index.php?MhObg5KvM1K7M5aHgNSzM5Obg1WnElSH


Позиция на Асоциацията за изследване и развитие на гражданското общество по повод декларация на БХК относно спасяването на българските евреи по времето на холокоста

Със следната декларация Българския хелзински комитет за пореден път хули несправедливо и обвинява българското общество и българската държавност в грехове, за които няма никаква вина. При по-дълбоко прочитане на фактите много ясно се вижда, че "новите земи" не са били част от територията на Царство България, а са били предадени под българско администриране. Съдбата на "новите" земи е оставена за окончателно решение след края на войната, както и става. От множеството документи, които очевидно са пренабрегнати от БХК, дали от незнание или умишлено, се вижда максималното усилие на българската държава да спаси и евреите от Вардарска Македония (третирани като югославски поданици) и евреите от Беломорска Тракия (третирани като гръцки поданици).
От всички събрани и анализирани документи е видно, че българската държава е положила максималните усилия за спасяването на еврейската общност, направени са доста неща отвъд възможностите, предвид тежките времена на фактическа хитлерова окупация над нашите земи. Типичен пример е Рафаел Камхи.

Затова призоваваме БХК да оттегли тази клеветническа декларация, да проучи документите подробно и да се извини на всички български граждани.

Асоциация за изследване и развитие на гражданското общество


Завърна се група от международен проект в Турция

5 български младежи участваха в международен проект в Р.Турция, финансиран по програма "Младежта в действие". Младежкия обмен се проведе от 09 до 17 март в турския град Ечеабат. Темата на обмена бе ефективната комуникация. Участваха представители от Естония, Турция, Португалия, България.


More ERASMUS and more EVS

The goal of European Citizens' Initiative Fraternité 2020 (F2020) is to enhance EU exchange programmes – such as Erasmus or the European Voluntary Service (EVS) – in order to contribute to a united Europe based on solidarity among citizens. Making these exchange programmes more attractive will enable more EU citizens to spend time in another member state and to find out what a united Europe means for them. Also, this experience will develop intercultural skills and cross-cultural understanding, which will have positive economic, social, and cultural effects on the entire continent.

F2020 is already supported by a number of renowned academics and NGOs from all over Europe. If you also think that more people should have the opportunity to spend time in another country, please sign this initiative too.

You can find out more details on the official website:

http://en.fraternite2020.eu/If you are a citizen of a European Union country you can also sign the initiative online at:

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000001/public/index.do?lang=en


Парламентът прие единодушно Декларация по повод 70-годишнината от спасяването на българските евреи и почитане на паметта на жертвите на Холокоста

http://parliament.bg/bg/news/ID/2582


Повече пари за неформалното образование. Европа трябва да инвестира в своето бъдеще!

http://www.whereareyouthgoing.eu/info/


АРГО почете паметта на Апостола

Членове на АРГО по традиция сведоха глави пред паметника на Васил Левски в центъра на София. Въпреки повишените мерки за сигурност АРГОнавтите търпеливо изчакаха и постави своите цветя.


Дебат за Македония и Западните Балкани

Среща - дебат с д-р Андрей Ковачев се проведе в аулата на СУ "Св. Климент Охридски".Темата бе европейската интеграция на Македония и Западните Балкани. От страна на АРГО присъстваха двама представители.


How Bulgaria Saved Its Jews

http://www.bu.edu/today/2012/how-bulgaria-saved-its-jews/


Българите и българският Цар са истинските спасители на българските евреи

Повече ТУК


ВАС направи разширяването на ски зона Банско мисия възможна

Четете ТУК


Михаел Бар-Зоар : Тодор Живков лъжеше, че спасявал евреите през 1943 година

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1735041


Затъването на Македония

Повече четете ТУК


Поверителни документи за АЕЦ "Белене"

https://www.balkanleaks.eu/en/belene-confidential.html


Банско и правилата на мозъчната хигиена

http://www.webcafe.bg/id_1370118142_Bansko_i_pravilata_na_mozachnata_higiena


Подкрепа за манастир "Св. Вмчк. Георги", гр. Хаджидимово

http://www.peticiq.com/podkrepa_manastir_svgeorgi


Природозащитници: Управляващите подкрепят незаконни искания

Четете ТУК


Витоша ски" иска да окупира Витоша

http://www.webcafe.bg/id_1472911214_Vitosha_ski_iska_da_okupira_Vitosha


Андрей Ковачев: Нужна е промяна в учебниците по история в Македония

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5400651


Bulgarian "no" is to Macedonia's advantage

http://www.europost.eu/article?id=6294


Протестиращият на Орлов мост е Човек на годината

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5356632


Концерт - спектакъл "Българските символи"

http://sofia.dir.bg/news.php?id=12539009&nt=10


Емигрантът Захаров отвори дома си в София за българи, родени в чужбина

http://e-vestnik.bg/5193


Информационната кампания „Младежки пътни знаци”

http://youthicon.eu/


Отборът ни по роботика с пореден успех

http://news.ibox.bg/news/id_151740972


International event...
NEW YEAR COUNTDOWN 2013
"Young people pushing borders" - Entry into European Youth Capital 2013
(28th December 2012 – 1st January 2013)

Where are you going to spend the longest night of the year?
Tired of the same city? Tired of the same people?
We have a solution for you!

400 people from all over Europe are coming to our beautiful city Maribor
(European capital of Culture 2012) to have an experience of their life!
NEW YEAR’S INTERNATIONAL EVENT!

Feast and sing and dance and cheer, experience it all!
Then this New Year’s could be your last tear.

“The end of the world” is approaching and this may be your last chance to make all your wishes come true! See new cities, experience new cultures, learn how to ski, try culinary goods from all over Europe! Learn some German words, get to know Italian charm and enjoy the Serbian beauty!
Prove you can keep up with the best of the best and party the hardest you ever had!

Join us NOW www.eyc2013.si and do not miss the best event this year!


Писмо на Посланика на Германия до главните редактори на вестник Монитор

Четете ТУК


Младежи от малки населени места ще преминат обучени "Be Fit"

В началото на ноември повече от 180 ученици от 9-ти до 12-ти клас ще вложат въображението си в търсене на идеи за развиване на личния си потенциал и подобряване на заобикалящата ги среда. Това ще се случи по време на обучение „Be Fit" в шест училища от малки населени места - Нова Загора, Кнежа, Тервел, Трявна, Рудозем и Берковица. Участниците ще се запознаят с неформалното образование като инструмент за усвояване на социални умения и с възможностите за реализиране на проекти по Програма „Младежта в действие", с помощта на които да подобрят качеството на живот в общността за себе си и за своите връстници. Чрез ролеви игри и практически казуси те ще развият своята аналитичност по отношение на конкретните нужди и ще добият повече увереност в планирането и осъществяването на своите инициативи.
Обучението е свързано с един от водещите приоритети на програма „Младежта в действие", а именно стимулиране на младежката креативност и популяриизране на неформалното образование в малките и отдалечени региони на страната.


ЗАКОНЪТ ЗА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩНОСТИ ПО СВЕТА: НИЩО НЕ МИ КАЗВАЙ, ОБЛАЧЕ ЛЕ БЯЛО…

Четете ТУК


100 години Балканска война

Четете ТУК


АРГО с акредитация по Дейност 2 - Европейска доброволческа служба на програма "Младежта в действие".

След няколко месечна оценка младежко сдружение АРГО получи положителна оценка от Национален център европейски и младежки програми (НЦЕМПИ). По този начин сдружението започва да се развива в една нова сфера, а именно - посрещането и изпращането на доброволци.


Интервю пред Радио Благоевград

Интервюто е по повод излизането от печат на книгата, посветена на 90-тата годишнина от основаването на най-старата българска емигрантска организация в Северна Америка

Слушайте интервюто ТУК


90 години МПО. Отзиви от 91вия конгрес на най - старата българска емигрантска организация в Северна Америка

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EkP4IkrwEFA


Първи сме в ЕС по младежи, които нито учат, нито работят

http://news.ibox.bg/news/id_84977313


АРГО получи наръчници за млади лидери от Съвета на Европа

В края на месец септември по пощата от Съвета на Европа - Страсбург бяха получени 2 бр. наръчници "European portfolio for youth leaders and youth workers".


Емигранти: Становището на МВнР за бг църквата в Чикаго е непрофесионално

Четете ТУК


Наши хора на проект в Турция

3ма младежи заминаха за столицата на Турция - Анкара, за да участват в младежки тренинг курс на тема Европейско гражданство. Георги, Антон и Наталия ще представят и нашата страна пред участници от Унгария, Италия, Испания, Полша и Румъния. Проектът е финансиран по програма "Младежта в действие" на ЕС.


Как поколението на прехода ще ни даде да разберем

Четете ТУК


Стоян Христов за „бугарите“ в Македония

http://www.bdforum.bg/prelom/?p=1071


РЕШЕНИЕТО ЗА "СВ. ИВАН РИЛСКИ": Ноцков и ОСА остават в контрол, Иванов ще обжалва

Четете ТУК


150 доброволци почистват Пирин

http://news.ibox.bg/news/id_1643496302


Лобистката поправка, позволяваща евтино и лесно застрояване на защитени територии и изсичане на гори отпадна!

http://forthenature.org/news/2473


На Витоша - без "Витоша ски"

http://www.webcafe.bg/id_1659168047_Na_Vitosha_-_bez_Vitosha_ski


Представена бе книгата "90 години МПО. Борба за свобода"

В конферентната зала на СУ "Св. Климент Охридски" бе представена книгата, посветена на 90-тата годишнина на Македонската патриотична организация. На събитието присъстваха българи с интерес по темата. Бяха представена архивни кадри от конгресите на МПО..

Поздравления за издаването на книгата бяха получени няколко часа по-рано от българи от Чикаго.

Снимка


Л. Младенов: В Македония се осъзнават, страхът се пречупва

Четете ТУК


Уволняват жената на председателя на Българския културен клуб - Скопие

В близките дни се очаква да уволнят жената на Лазар Младенов - председател на БККС. Затова ни сигнализира самият той :

След 29 години непрекъсната работа в една и съща фирма, без нито един ден болнично отсъствие, очаквам тези дни съпругата ми да остане без работа. След четири години класически mobing и две години ежедневни закани че ще я изгонат от работа, дойде и денят за това. Тя ще остане на пътя.

..................................................................

Ако българското общество позволи да ми се случи това на мен, помислете се след това какво може да се случва с обикновените българи от Македония които и така едвам преживяват в македонската политическа мизерия!


Програма на честването 100 години от разкриване гроба на кан Кубрат

http://kubrat.in.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=22


Млад си, пътува ти се, а нямаш пари ?

http://mediacafe.bg/the-news/young-forum/2272-mlad-trip


Фотоконкурс "Пазители на традициите"

Повече ТУК


Писмо до Фандъкова и СОС

В сряда 25ти, в 18:15 ще се съберем пред Столична Община с екипировката си, за да кажем пределно сериозно на общинарите и г-жа Фандъкова, че:

Не приемаме никакви оправдания - искаме ски сезон 2012/13 на Витоша!
Настояваме ние, децата ни, родителите и приятелите ни да имаме достъп до любимата ни планина!
Настояваме този достъп да е безопасен, удобен и на разумна цена, която е посилна за всички ни!
... Искаме Витоша за всички, а не за една фирма!
Искаме те да се държат на висотата на отговорността, която сме им дали и да се борят за правата и интересите ни!
Искаме си Витоша и няма да си отдъхнем докато не ни я върнат!


ЕЛАТЕ!
Носете по нещо, било то малко, за да видят, че сме скиори, бордисти, байкъри и туристи!
Кажете на приятели, близки и колеги - всеки SHARE във фейсбук, всеки приятел, който поканите в събитието, всяка дума, която кажете означава, че гласът ни ще се чуе по-силно и ясно!

Ето текста на писмото, което ще връчим: (възможни са корекции и добавки, ще публикуваме финалния текст тук и на страницата на ЗаВитоша - давайте ни вашите предложения, имаме нужда от тях!)

=======================

До

Общинските съветници от Столичния Общински Съвет

Кмета на Столична община - Г-жа Йорданка Фандъкова


Отворено писмо на Гражданска група „ЗаВитоша”

Уважаеми дами и господа Общински съветници,
Уважаема г-жо Фандъкова,

Във връзка с проведената на 09.07.2012г. среща на Кмета на Столична Община с представители на собственика на лифтовете на Витоша, след която беше обещано съоръженията да бъдат отново пуснати в действие, ние като граждани, туристи, сноубордисти, скиори и велосипедисти бихме искали да се обърнем към Вас със следните въпроси:

1. Защо решението на проблема с лифтовете идва чак сега и какво пречеше осем месеца просеките да бъдат почистени?

2. Чия е отговорността за това, че решението беше намерено чак сега и как ще бъдат компенсирани столичани за пропуснатите ползи от несъстоялия се ски сезон?

3. Защо на заседанието на СОС от 08.03.2012г. Кметът на Столична община твърдеше, че трябва да има „законодателни промени”, за да може стопанинът да изпълни задълженията си?

4. Ще се потърси ли отговорност от служителите на Столичната общинска агенция по приватизация за изготвения договор за приватизация на „Въжени линии“ ЕАД, за който бе потвърдено, че не гарантира в достатъчна степен обществения интерес?

5. Какви са възможностите този договор да бъде преразгледан и има ли политическа воля за трайното решаване на проблемите, породени от тази недалновидна приватизация?

6. Какви действия смятате да предпримете и каква стратегия имате, за да се подобри трайно достъпът на граждани до планината Витоша?

7. Какви превантивни мерки за осигуряване достъп до планината на данъкоплатците подготвя Столична община в случай, че операторът на лифтовете за пореден път не изпълни ангажиментите си и съоръженията бъдат напълно или частично спрени?

Общество и ние в частност очакваме вашите ангажирани отговори на повдигнатите въпроси.
Предварително заявяваме нашата готовност да се срещнем с представители на различните политически партии от СОС, както и с Кмета на Столична община, за да обсъдим поставените проблеми и да участваме в конструктивен диалог по темата.


С уважение,
Гражданска група „ЗаВитоша“


Доброволчеството в цифри

Прочетете повече ТУК


Поколението „Защо”: гняв, Интернет, социално въображение

Прочетете ТУК


Излезе от печат книгата "90 години МПО. Борба за свобода". Първите бройки летят за МПО дружествата в Сащ и Канада.

Излезе от печат книгата, посветена на 90-тата годишнина от основаването на най-старата българска емигрантска организация в Северна Америка - Македонската патриотична организация (МПО). Книгата бе издадена от канадско издателство и с подкрепата на родолюбиви българи от младежко сдружение АРГО. Първите 40 бройки вече пътуват за МПО дружествата в Сащ и Канада, а пред българска публика книгата ще бъде представена в края на месец юли.


Българските църковни общини в Америка и Чикаго

Автор: Георги Иванов
Година на издаване: 2012
Електронно издание
Формат: 21,6х28
Страници: 392

***

Повече за книгата може да прочетете ТУК

За да закупите електронната книга (е-книга) изпратете SMS с текст ebook128 на кратък номер 1703 за всички мобилни оператори (Виваком, Мтел и Глобул). Цената на един SMS e 4.80 лв. (с включени 20 % ДДС). Към момента електронната книга (е-книга) ebook128 се предлага само в *.pdf формат.


Покана за конференция в Брюксел „Политики за българите в чужбина“

Четете повече ТУК


Петър Петров ще получи наградата за европейски гражданин
за 2012 г. от ЕП

Петър Петров — механик на кораба "Коста Конкордия", помогнал за
спасяването на над 500 души, е сред 37-те лауреати на наградата на
Европейския парламент за европейски гражданин за 2012 г. ЕП присъжда
наградата от 2008 г. за изключителни постижения или действия в полза на
Европа и по-доброто взаимно разбирателство между нейните граждани.
Лауреатите ще получат почетен медал на церемония в своята страна през
есента, а след това ще бъдат поканени на обща церемония в Брюксел на 7 и
8 ноември.


На 13 януари 2012 г. пътническият кораб "Коста Конкордия" засяда на скална маса
край италианския остров Джилио. По това време на борда се намират повече от
4200 души. След сблъсъка със скалите, пасажерският кораб започва бързо да се
пълни с вода. Екипажът подава сигнал за бедствие, но поради лошите
метеорологични условия и влошаващата се ситуация с потъващия кораб,
плавателният съд става опасен за всеки, който се намира в близък обсег до него. В
тази изключително сложна ситуация, първият механик Петър Петров, рискувайки
живота си, успява да направи общо 6 курса с една от спасителните лодки и по този
начин помага за спасяването на повече от 500 човека. Той е сред последните трима
моряци, които напускат кораба, едва когато получават сигнал от бреговата охрана,
че е поела пълен контрол върху операцията.Действията на Петър Петров предотвратяват огромна трагедия за цяла Европа, защото сред пасажерите са представители на десетки националности, преди всичко от Европейския съюз.


Информация за провеждане на Поклоннически път „Рилският Чудотворец” за дните 01-06 август 2012г.

http://www.pravmladeji.org/node/1617


Свободата е опиат

http://ivanbedrov.com/?p=2833


Становище на АРГО по повод обявено обществено обсъждане на ЗИД на Закона за горите

Прочетете ТУК


Програма на Узана Поляна Фест

http://www.uzanafest.com/#!programa


Над 30 % от младежите у нас са без работа

http://news.ibox.bg/news/id_737726627


Отнемат дъщерята на Спаска Митрова

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1427024


Посещение на Болградската гимназия

Група на АРГО посети градовете Болград и Измаил, както и село Лошчиновка в Украйна. В Болград нашите представители се срещнаха със зам. - директорката на Болграската гимназия Наталия Кара, която ни запозна с историята на гимназията.

Снимка 1

Снимка 2


Когато младите целуват полицейски шлемове...

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=919492


Нойе Цюрхер Цайтунг: Законът за горите на ГЕРБ облагодетелства шепа олигарси

http://news.expert.bg/n391107/


Скиори, сноубордисти и всякакви туристи За горите !

Вадете екипировката и доброто настроение ;)
Шествие на скиори, снобордисти и любители на планината за горите на България в сряда, 20 юни: Носим си ските и борда, щеките, очилата и каските :)

Да покажем на властта, че скиорите, сноубордистите и всички любители на планина...та не искат сеч, не искат монопол при ските, не искат лобистки подаръци за офшорната олигархия.

Искаме ГОРА !!!

Защото гората дава валежи, дава сняг и любимата ни пудра! Защото гората е място за походи, катерене, разходки...
Настояваме Парламентът да ревизира изцяло скандалните промени при повторното разглеждане на законопроекта. (Президентът вече върна скандалните поправки в Закона за горите)

Шествието тръгва от НДК и приключва пред Парламента.

Сряда, 20 юни 2012:
Събиране пред НДК 18:30 - 19:00
Витошка 19:15
Св. Неделя 19:30
Президентството 20:00
Парламента 20:30

През деня ще има символни акции - to be announced soon.

Протестът е с уведомление до Столична община.
Протестът е законен.
Законен, както и всеки протест, който не е забранен от Кмета на София с нарочна заповед. Дори и да ни го забранят със заповед, ние ще обжалваме и пак ще е законен.


ХVІІ-ти БАЛКАНСКИ МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ
“МЛАДОСТТА НА БАЛКАНИТЕ”
12 – 17септември 2012 г., гр. Сандански

ПОКАНА ЗА ДОБРОВОЛЦИ
...
Искате ли да отдадете своята позитивна енергия, ентусиазъм, знания, умения и опит за осъществяването на 17-я Балкански младежки фестивал?
Искате ли да станете активна част от нашата младежка общност и да научите повече за други култури?
Искате ли да да опознаете млади хора от България и Европа?
Искате ли да се насладите на резулатите от вашия труд и да споделите тази емоция с хиляди други млади хора от цяла Европа?
Искате ли да имате незабравим завършек на вашето лято?
Искате ли дори повече?
Тогава, поемете инициативата и станете доброволец за Балкански Младежки Фестивал! Работата ви като доброволец ще ви предостави възможността да докажете вашите знания и умения и да подобрите вашата увереност и самочувствие. Тя може да се превърне във възможност и предизвикателство за вас, за да се запознаете с „Младостта на Балканите” по съвсем различен начин.
Това е вашият шанс!
Защото ... "Всичките ни мечти могат да се сбъднат, ако имаме смелостта да ги преследваме!!!"

Как да станете доброволец за БМФ???
Попълнете анкетната карта и ни я изпратете до 30 юни 2012 на ел. поща: byf.volunteers@gmail.com

Ние ще ви отговорим до 10 юли, за да ви информираме за резултатите от селекцията!
Поздрави от екипа на БМФ, успешен край на учебната година, успешни кандидат-студентски изпити, щастливо лято и ... до скоро!!! :)

За повече информация и формуляр за участие: www.byfestival.eu


Добро утро! Ние сме децата на прехода...

http://www.bivol.bg/decata-na-prehoda.html


БТВ и Политическата полиция, заедно срещу младите българи!

http://borsi.blog.bg/novini/2012/06/16/btv-i-politicheskata-policiia-zaedno-sreshtu-mladite-bylgari.968733?del=3844027


Президента наложи вето на ЗИД на Закона за горите

http://president.bg/news.php?id=4809


Мутрите посягат на българската държавност

http://www.bivol.bg/rothmans-ceko-boko.html


Младежта на България показа жълт картон на властта

http://news.ibox.bg/news/id_1166465510


СТАРТИРА НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ „УСМИВКИ”

            На 1-ви юни - Деня на детето стартира Национална кампания „Усмивки". Организатор на инициативата е Сдружение Младежки информационно-консултантски център „Интелект" Плевен. За периода от 1 до 30 юни, съвместно с над 300 организации от цялата страна ще се провокират усмивки и положително настроение в хората.
В продължение на два месеца музикалния екип към Младежки Център „Интелект" работеше усилено и създаде видеоклип озаглавен „Усмивки". В реализацията му, като композитори, музиканти, актьорско участие, монтажисти, сценаристи и екип по реквизита се включиха над 150 младежи от Област Плевен. Бийт бокс великаните Адриана Николова - /Печенката/ и Кристиан Попов - /Спрайта/ също взеха участие в забавата в типично техен неподражаем стил.
Изработен беше флаер, който заедно с клипа ще са лицето на кампанията. На флаера са изобразени в колажна форма участниците в заснемането на клипчето, както и логата на официалните партньори и съорганизатори на инициативата.
Много положително настроение и комични ситуации съпътстват героите във видеото, а за финал се откроява и посланието - „Усмивката е единствената крива, която може да изправи нещата";)
Десетки регионални и национални медии приветстваха идеята и също ще се включат в популяризацията на кампанията, като заедно с младежите ще внесат надежда, позитивизъм и светлина в сивото ни забързано ежедневие.
Видеоклипчето може да се види в сайта на
Младежки информационно-консултантски център "Интелект" - Плевен www.mikcpleven.org 
в YouTube http://www.youtube.com/watch?v=GN82NmSa1bY&feature=channel&list=UL  и Facebook.

Официални партньори и съорганизатори:
Държавно финансово стопанска гимназия „Интелект" - Плевен, Фондация "ЗАЕДНО - общуване за подкрепа и развитие", Вестник „Посредник", Вестник „Посоки", Радио „Плевен", InfoPleven, IBL music, SeyhoMusic, БЧК - Плевен, Сдружение „Младежки инициативи"- Плевен, Младежки градски парламент - Плевен, "Младежки център за развитие - Взаимопомощ" - Казанлък, Телевизия „Пресс ТВ" - Казанлък, Казанлък Инфо, ENERGY BEAT CREW - Никопол, НУ "Христо Ботев" - Плевен, Помощно училище "П.Р. Славейков" - Плевен, ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване - Плевен, Aкадемия по Бойни Изкуства Плевен България, Спортен клуб по бойни изкуства К1 - Плевен, Читалище „Съгласие 1869" - Плевен, Сдружение "Горнооряховски младежки парламент", Сдружение "Младежка толерантност" - Горна Оряховица, Младежки театър "Алтернатива" при читалище "Напредък 1869" - Горна Оряховица, МИКЦ "Варна на младите", МИКЦ Кюстендил, МИКЦ Добрич, МИКЦ Велико Търново, МИКЦ ЯКО - Смолян, Сдружение „Екосвят Родопи", Общински младежки център „Захари Стоянов" - Добрич, Читалище "Братство 1869" - Кюстендил, Читалище "Младост - 2003" - Самоков, Глобъл организейшън фор дивелъпмънт /Г.О.Д./, "Асоциация за изследване и развитие на гражданското общество" (АРГО), СНЦ „Обектив" - Перник, Сдружение "Галатея" - Плевен.


Програма на Време за действие - в развитие

Четете ТУК


Натиск на Европа води до малка промяна в Закона за горите

http://www.wwf.bg/?205037%2Fwwf-forest-law


Българска пролет в Лондон ’2012

http://www.eurochicago.com/2012/05/balgarska-prolet-v-london-2012/


Директорката на бг училище в Цариброд: 1/2 от царибродските ученици се образоват на български

Повече четете ТУК


25.05.2012

П О К А Н А

За свикване на Общо събрание на членовете на
“Асоциация за изследване и развитие на гражданското общество”

УПРАВИТЕЛНИЯТ СЪВЕТ на “Асоциация за изследване и развитие на гражданското общество”, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква Общо събрание на 25.09.2012 г. в 19 ч. в гр.София, ул.„Генерал Кутузов” N 23А, ет. 1 при следния дневен ред:

  1. Доклад на УС за дейността на сдружението през 2011 г.; Проект за решение: ОС приема доклада на УС за дейността на сдружението през 2011 г.
  2. Промени в Устава на сдружението; Проект за решение: ОС приема предложените от УС промени в устава на сдружението;
  3. Освобождаване от отговорност на членовете на Управителния съвет за дейността им през 2011 г.; Проект за решение: ОС освобождава от отговорност членовете на УС за дейността им през 2011 г.;
  4. Освобождаване на членовете на УС и избиране на нови членове на УС; Проект за решение: ОС освобождава от длъжност членовете на УС и избира нови членове на УС
  5. Приемане на нови членове и прекратяване на членството на членове на сдружението. Проект за решение: ОС гласува за прекратяване и приема желаещите нови членове на сдружението.

При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе в същия ден от 20 часа на същото място при същия дневен ред.

Материалите по дневния ред са на разположение на членовете всеки работен ден на посочения адрес

Поканват се членовете на асоциацията да вземат участие в Общото събрание.


Шествие 'Не грабете единствения ресурс на България!'

http://forthenature.org/news/2411


Законът за горите скара депутатите

http://frognews.bg/news_44911/Zakonat_za_gorite_skara_deputatite/


За Витоша в предаването "Амплитуда"

http://soundcloud.com/nikolay-penchev/amplituda-3-vitosha


Миро Ризински: Национализмът на българите ще дойде с икономическия растеж

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=900298


Сашо Радонов с прекрасна инициатива

Четете ТУК


Икономическо лятно училище набира участници

Четете ТУК


Закон, който вони на корупция

http://www.webcafe.bg/id_1905534342


ДА ВЪЗРОДИМ ДУХА НА ХРАМА - БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ - БУРГАС

На 5 май 2012 г. от 19 ч. в Дома на „Лукойл Нефтохим“ ще започне Благотворителен концерт „Да възродим духа на Храма“. Това е вторият концерт, който е част от многобройните мероприятия на Инициативен комитет за възраждане на Свято-Преображенския събор в Болград, създаден в... социлана мрежа Фейсбук, но много скоро напуснал виртуалното пространство и свързал стотици родолюбиви сърца по целия свят.
Редица български таланти се присъединиха към каузата и приеха поканата да участват Благотворителния концерт. Това са ПФА „Странджа“; Група „Горещ пясък“, Рафи; Петте сезона; Клуб за спортни танци „Бургас 75“; Димитър Атанасов; „Prima choir“; Стоян Ганчев; Клуб „Сезони“; Ивайло Михайлов - тенор и солист на Държавната опера в гр. Пловдив; Радостина Йовкова-Иванова, солист на НФА „Филип Кутев“; Трио „Жарава“; Танцова формация „Земляци“. Водещите ще са Райна Манджукова, журналист и Радостина Йовкова-Иванова, солист на НФА „Филип Кутев“.
Първият концерт под мотото „Да възродим духа на Храма“ се проведе на 20 април в гр. Пловдив. Тогава също редица артисти и творчески формации се включиха в благотворителната акция.


Организатор - Радостина Йовкова-Иванова
С подкрепата на Община Бургас


Още известни българи за ПП Витоша

http://www.youtube.com/watch?v=ZZM1kQ3CIts


Слънчев (бетонен) бряг - от Резово до Дуранкулак

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1333105


Жеравна 2012

Повече информация ТУК


Пловдивчани събират средства за изгорелия храм "Свето Преображение Господне"

http://podtepeto.com/article.php?id=8587


Уебинар за е-уменията на младите хора

Четете ТУК


Зелени дни 2012

http://www.zelenidni.com/


Благотворителен концерт в Пловдив, 20 април във Военния клуб

ЕТО ЧЕ ПЪРВИЯТ ОТ СЕРИЯТА БЛАГОТВОРИТЕЛНИ КОЦЕРТИ за възраждане на храма "Свето Преображение Господне", вече може да бъде обявен!
Той ще се сестои в Пловдив на 20 април във Военния клуб

Припомняме, че на 26 януари тази година в гр.Болград (Украйна) изгоря купола на Спа...со-Преображенския събор. Храмът е изграден изцяло със средствата и труда на първите български изселници, познати ни като бесарабските българи. Осветен през далечната 1838 г. съборът беше и остава символ на несломимия български дух, на запазената българщина. В този смисъл, сполетялата бесарабските ни сънародници трагедия не е само тяхна – тя е наша обща. И заедно МОЖЕМ да поправим случилото се.

Водени от това разбиране създадохме Инициативен комитет за възраждане на Спасо-Преображенския събор, с което искаме да покажем съпричастност и единение. Инициативният комитет обхваща хора на различна възраст, с различни интереси, занимания и професии, а част от тях живее далече извън България. Но всички ни обединява желанието да бъдем полезни с това, с което можем, в което сме силни.

На мен като на професионален музикант, както и на други колеги музиканти от страната ни хрумна идея за серия Благотворителни концерти в по-големите градовена България, а като кулминация заключителен – в София .

Благотворителният концерт в нашия град ще се проведе на 20 април. Ръководството на Военния клуб бе любезно да се включи в инициативата като ни предостави прекрасната си зала.

С уважение: Ивайло Михайлов
/солист на Държавна опера - гр. Пловдив, представител на Инициативния комитет за възраждане на Спасо-Преображенския събор/


ВОДЕЩИ:

Райна Манджукова (Бесарабска българка, автор и водещ на предаването "Облаче ле бяло" по ТВ СКАТ)
Руслан Мъйнов (бесарабски българин, певец и актьор)

ПРОГРАМА

1. Хор на Пловдивските момчета "Стефка Благоева" при Общински Дeтски комплекс
http://plovdivboyschoir.com/v3/
Диригент – Милка Толедова
На рояла – Юлия Петрова
Бойчо Димов - Сюита от патриотични песни
Марек Дяков - Що ми домилело, мамо

2. Фолклорна формация «Филипополи»
www.myspace.com/phillipopoly
художествен ръководител и диригент - доц. д-р Светла Калудова – Станилова
Китка от автентични песни от шопския край
/Слънце се стега да зайде, Магда цвеке брала и В село дюлгери дойдоха/
Недельо, Недельо- обработка Георги Андреев

3. Мъжки хор "Стефка Благоева"
Диригент – Теодосия Панкова
На рояла – Юлия Петрова
Здравко Манолов – Тъпан бие
Петър Льондев – Ерген деда

4. Жанета Стегарева – сопран, солист на Държавна опера - гр. Пловдив
http://jametastegareva.net/
Парашкев Хаджиев - Ария на Зорница от операта „Луд Гидия”
Парашкев Хаджиев - Дует на Зорница и Илия от операта “Луд Гилия”
на рояла – Мария Калоферова

5. Академичен смесен хор "GAUDEAMUS"
http://www.gaudeamuschoir.com/
Диригент – Весела Гелева
Петър Динев- Ангел вопияше
Дмитрий Бортнянски - Тебе поем

6. Александър Александров – гост солист на ансамбъл "Гоце Делчев"
http://www.alexandaralexandrov.com/index-video.htm
Митко Щерев - Има любов
Много ли струва една нежна дума – по текст на Надежда Захариева

7. Ивайло Михайлов – тенор, солист на Държавна опера - гр. Пловдив
http://www.ivailomihailov.com/en/
К. Христов - Гроздано моме
на рояла – Мария Калоферова

8. Камерен хор "Иван Спасов"
http://www.ivanspassovchoir.com/
Диригент – Гергана Люцканова
Георги Петков - Мъри, Радо
Павел Сираков, обр. Никола Вълчанов - Чудното хоро

9. Марина
Притури са планината

10. Хор "Детска китка"
http://www.detskakitka.org/
диригент - Яна Делирадева
клавирен съпровод - Надежда Петрова
Приидите ублажими Йосифа - музика Павел Чесноков
Ой, шопе - музика Стефан Мутафчиев, текст народен
Песен за жирафа - музика Юрий Чичков, текст Юрий Ентин

11. Радостина Йовкова-Иванова, солист на НФА «Филип Кутев»
http://www.radostinayovkova.com/video-files.html
Подари ми мамо
Тудору, Тудору

12. Елена Чавдарова – медзосопран, солист на Държавна опера - гр. Пловдив
Ария на Екатерина Велика от операта "Петър I" на Петров
http://sitekreator.bg/ElenaIsa/welcome.html
на рояла – Татеус Санджикян

13. Петър Салчев
амапола - пиано и глас
що ми е мило и драго - пиано и гласВижте повече


Приеха Закона за младежта

http://www.teacher.bg/Article/Details/35936


Лобистки закон на ГЕРБ бетонира планините ни – II част

Четете ТУК


Кражбата на свети мощи - кражба на духовност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1325969


Интернет сайт набира дарения за храма в Болград

Часове след като българската общественост научи за трагедията, сполетяла Свято-Преображенския събор в Болград в края на декември м. г., в социалната мрежа Фейсбук се събраха стотици хора, на които не е безразлична съдбата на българската светиня.

Целта на създадената Инициативна група за възраждане на храма е да се подпомогне възстановяването на събора. За целта е създаден и специален сайт, който популяризира историята на църковната сграда, превърнала се в символ на българщината за нашите сънародници в Бесарабия, и се опитва да привлече към каузата за възстановяването му повече родолюбиви българи.

На адрес: www.preobrajenie-bolgrad.info всеки може да намери актуални новини за случващото се около възстановителните работи; предстоящите инициативи; снимки, видеоматериали, набирателните сметки и имената на дарителите...


Карай за Витоша не на шега

Плакат на събитието


Обръщение
На съветниците  на  район Тараклия

Четете ТУК


Поздравителен адрес до Райна Манджукова, автор и водещ на предаването "Облаче ле бяло"

ТУК


10 причини защо не трябва да се променя програма "Младежта в действие"

Скъпи млади приятели,

ЕС в опит да намали значителните бюджетни разходи взе решение да обедини две програми - "Младежта в действие" и "Еразмус". Ние, като млади хора в Европа твърдо сме против това решение. Комисар Андрула Василиу , която отговаря за младежката политика, поиска да и изпратим 10 причини, поради които не е целесъобразно да се обединяват двете програми. Призоваваме ви да копирате долния линк и да го изпратите на е-мейла на комисар Василиу

European Comissioner Androulla Vassiliou (androulla.vassiliou@ec.europa.eu)

http://www.youtube.com/watch?v=F_ts0H8Q14E


За да остане гора в България

http://www.dw.de/dw/article/0,,15774383,00.html


International Summer Week 2012

http://www.tdm2000.org/summerweek/


Парламентът прие на първо четене Законопроекта за младежта, внесен от Министерски съвет

http://www.focus-news.net/?id=n1634634


7 години АРГО

На 10ти март, Деня в който отдаваме почит на спасяването на българските евреи, младежко сдружение АРГО навърши цели 7 годинки.

Заедно пораснахме, заедно ще продължим напред да правим добри инициативи !


Това е вх № на нашето писмо, даден ни от БТС. Още чакаме дали тъй наречените "радетели за туризма" ще отговорят и ще огласят пред българската общественост позиция по скандалните промени в Закона за горите, отварящи широко вратата на застрояването на природните ни паркове, или ще предпочетат да се скрият зад своите бюра в Спортната палата !


Отворено писмо на АРГО до г-н Венцислав Удев, изп. секретар на БТС

Четете ТУК


Ани Тодорова ще представя АРГО и България в Турция

Повече информация за проекта, в който ще участва Ани може да прочетете ТУК


Отворено писмо на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти и Българската асоциация за алтернативен туризъм във връзка със Закона за горите

Четете ТУК


Граждански протест в защита на горите

Снимки може да видите тук


За да остане гора в България

http://www.dw.de/dw/article/0,,15774383,00.html


История за гората

http://www.youtube.com/watch?v=vqJaA25PDLA&feature=youtu.be


Неудобният парков директор Тома Белев вече няма да управлява парк "Витоша"

Четете ТУК


Youth Focus

http://issuu.com/bgyouthforum/docs/youth_focus_edition_3


Криворазбраната стимулация на туризма

http://www.bluelink.net/stanovishta/krivorazbranata-stimulatsiya-na-turizma.html


Студентска зимна балканиада

http://www.balkaniada.eu/


Евгени Динчев : Планината е любов !

http://vimeo.com/37111779


Часът на Земята 2012 на WWF ще бъде на 31 март, събота, от 20,30 до 21,30 ч.

http://forthenature.org/news/2295


По плодовете им ще ги познаете

Откъс от книгата „Българските църковни общини в Америка и Чикаго”

http://www.pravoslavie.bg/История/По-плодовете-им-ще-ги-познаете


Интернет игра позволява да бъдеш депутат

http://www.tvevropa.com/bg/news/entertainment/view/66255


Дянко Марков: Национализмът е обич към своето, не омраза към различното

http://www.bdforum.bg/prelom/?p=734


Скандално : Излезе промо клипа на филма "Трето полувреме"

http://www.youtube.com/watch?v=CvrUNryll-c


Витоша Cash&Carry

Четете ТУК

Новини Архив 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

©2010 Асоциация за изследване и развитие на гражданското общество. Всички права запазени.